Харчування та склад тіла
Програма курсу
1. Травна система людини
– анатомія шлунково-кишкового тракту
⠀
2. Метаболізм людини
– основні поняття про компоненти добової витрати енергії, методи розрахунків необхідного споживання калорій, визначення кількості жиру в організмі людини та стратегії зниження маси тіла
⠀
3. Їжа
– визначення поняття та роль у житті людини
⠀
4. Жири
– функція, будова, насичені та ненасичені жирні кислоти, засвоєння та метаболізм жиру в організмі, норми споживання
5. Вуглеводи
– функція, будова, прості та складні вуглеводи, глікемічний індекс, глікемічне навантаження, норми споживання
6. Білки
– функція, будова, незамінні амінокислоти, засвоєння та метаболізм білків, рослинне та тваринне походження, норми споживання
7. Вітаміни
– загальні поняття та різновиди
8. Мінерали
– загальні поняття та різновиди
Написати через: